Hulumtoni, Propozoni, Angazhohuni për të ndikuar në dialogun e fasilituar nga BE-ja ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës

Projects Links

Hulumtoni, Propozoni, Angazhohuni për të ndikuar në dialogun e fasilituar nga BE-ja ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës
16/11/2021

Projekti ynë i fundit, i financuar nga National Endowment for Democracy (NED), ka për qëllim që dialogun e fasilituar nga BE-ja të sjellë më afër komuniteteve dhe të përmirësojë zbatimin e marrëveshjeve të arritura. Ai synon ta bëjë këtë duke propozuar qasje të reja, duke përfshirë tema të reja, duke përfshirë aktorë të rinj dhe duke zhvilluar politika alternative publike për përmirësim të mëtejshme në procesin e normalizimit të marrëdhënieve.

Ai përbëhet nga një program trajnimi intensiv mbi metodologjinë e hulumtimit, shkrimi i dokumenteve të politikave dhe prezantimi i të dhënave për tetë hulumtues të rinj, dhe një mentorim vijues. Studiuesit do të shkruajnë dokumentet e tyre të politikave mbi temat që lidhen me zbatimin e Dialogut të Brukselit.

Më i miri nga tetë hulumtuesit e rinj do të vazhdojë në fazën e dytë të projektit dhe do t’i bashkohet një grupi prej 12 ekspertësh dhe analistësh të lartë të politikave për t’u përfshirë në një ushtrim të parashikimit të skenarit që fokusohet në marrëdhëniet e Beograd Prishtinë.

Kohëzgjatja e projektit: 12 muaj (tetor 2021 – shtator 2022)

Hulumtoni, Propozoni, Angazhohuni për të ndikuar në dialogun e fasilituar nga BE-ja ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës
16/11/2021

Projekti ynë i fundit, i financuar nga National Endowment for Democracy (NED), ka për qëllim që dialogun e fasilituar nga BE-ja të sjellë më afër komuniteteve dhe të përmirësojë zbatimin e marrëveshjeve të arritura. Ai synon ta bëjë këtë duke propozuar qasje të reja, duke përfshirë tema të reja, duke përfshirë aktorë të rinj dhe duke zhvilluar politika alternative publike për përmirësim të mëtejshme në procesin e normalizimit të marrëdhënieve.

Ai përbëhet nga një program trajnimi intensiv mbi metodologjinë e hulumtimit, shkrimi i dokumenteve të politikave dhe prezantimi i të dhënave për tetë hulumtues të rinj, dhe një mentorim vijues. Studiuesit do të shkruajnë dokumentet e tyre të politikave mbi temat që lidhen me zbatimin e Dialogut të Brukselit.

Më i miri nga tetë hulumtuesit e rinj do të vazhdojë në fazën e dytë të projektit dhe do t’i bashkohet një grupi prej 12 ekspertësh dhe analistësh të lartë të politikave për t’u përfshirë në një ushtrim të parashikimit të skenarit që fokusohet në marrëdhëniet e Beograd Prishtinë.

Kohëzgjatja e projektit: 12 muaj (tetor 2021 – shtator 2022)

Projects Links

Project News

Project In Media