Opeds

Kosova po bëhet gjithnjë e më e mirë në lojën e fajësimit, një rreth vicioz në të cilin të gjithë herët a vonë bien, e gjithmonë kjo po shkon në…

Milica Andrić Rakić
13/12/2021

Media ka pësuar ndryshime të shumta gjatë historisë, veçanërisht që nga fundi i shekullit të 20-të. Zhvillimi i teknologjisë është i dukshëm dhe shpejtësia me të cilën ne ndajmë informacionin…

Zorica Krstić Vorgučić
08/12/2021

ÇKA UA FORMËSON MENDIMIN ATYRE QË KANË LINDUR PAS VITIT 1999? Kur m’u kërkua të shkruaj se si të rinjtë e shohin procesin e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë, nuk…

Dea Fetiu
30/11/2021

Më kujtohet mirë 19 Prilli 2013. Udhëtonim për në Ohër, në një nga seminaret për proceset e monitorimit të punës së vetëqeverisjes lokale, dhe kur arritëm atje, na priti ky lajm i rëndësishëm – u nënshkrua Marrëveshja e Brukselit. Sinqerisht, ne nuk e dinim saktësisht se çfarë do të thoshte dhe çfarë efektesh do të ...

Sanja Vuković
15/11/2021

Kanë kaluar 10 vjet nga fillimi i dialogut Kosovë-Serbi i udhëhequr nga BE-ja. Gjatë kësaj kohe ka pasur një progres relativ në stabilizimin e marrëdhënieve midis dy vendeve,mirpo kohët e fundit ka një stagnim në hapat e bërë drejt normalizimit të marrëdhënieve. Me një qeveri të re në Kosovë dhe me ndryshimet e lidershipit në ...

Visar Xhambazi
04/11/2021

NË SKEMËN E MADHE TË GJËRAVE, SHERRI PËR VERIUN NUK ËSHTË EDHE AQ I MADH. Kur i shikojmë yjet, nuk i shikojmë në gjendjen e tyre aktuale. Në fakt, po i vëzhgojmë bazuar në dritën që vetëm tash arrin foto-receptorët e retinës sonë. Icarusi, ylli më i largët i njohur për ne, është më tepër se nëntë...

Stefan Veljković
28/10/2021

Nuk do të negocioj me Serbinë para se ata të kërkojnë falje. Nëse do të ketë negociata, do të ketë vetëm për njohje. Nuk do të ketë negociata për çështje të brendshme. Albin Kurti i bëri të gjitha këto premtime në mënyrë ceremoniale dhe i theu të njëjtat më 28 dhe 29 shtator. Ai bëri ...

Milica Andrić Rakić
22/10/2021

E vetme, e frikësuar, lutej që agonia e goditjeve dhe dhimbjeve të përfundonte, që gjithçka të ndalej dhe të binte në gjumë dhe që në fund të zhdukej çdo mendim, vështrim dhe ndjenjë e atij që në fund e vrau! Askush prej nesh ende nuk e di se çfarë ka ndodhur në banesën në Ferizaj...

MIlica Stojanović
12/10/2021

Po shtohen gjithnjë e më shumë dëshmitë se kur gratë marrin pjesë në proceset e paqes, palët ka më shumë gjasa të arrijnë marrëveshje të qëndrueshme të paqes që janë më jetëgjata dhe zbatohen më mirë...

Milica Radovanović
10/09/2021

Pashë një film të titulluar “Oslo” para ca ditësh. Filmi nuk ka ndonjë vlerë artistike, kutërbon me stëraktrim dhe ka boshllëqe të dukshme në skenar. Megjithatë, ma mori vëmendjen si pak...

Miodrag Marinković
09/09/2021

Vendet e Ballkanit janë të ndara në dy pole rreth idesë së OPEN BALLKAN. Në njërin pol janë vende si Kosova, Mali i Zi dhe Bosna dhe Hercegovina, si hezituese dhe madje kundërshtare...

Florent Hajrizi
07/09/2021

Kompromisi është gjë e mirë. Ai është një nga bazat e qytetërimit tonë modern. Historikisht, rezultatet diktoheshin nga pushteti, po do ta kishit do të ishit lart dhe...

Senad Šabović
02/08/2021