Opeds

Formimi, sipas të gjitha gjasave, të qeverisë së dytë të Albin Kurtit, përkon me shënimin e dhjetëvjetorit që nga kur termini “dialog” në Bruksel u bë fjalë e modës në…

Ognjen Gogić
24/03/2021

Një marrëveshje përfundimtare ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është e pashmangshme. Ajo mund të marrë kohë, por është e sigurt se do të arrihet. Duke huazuar nga ish Sekretari…

Ramadan Ilazi
16/03/2021

Argumentim për një strategji gjithëpërfshirëse për t’u marrë me të kaluarën, që e ka në qendër qytetarin. Qytetarët e Kosovës me përkatësi të ndryshme etnike besojnë se është koha…

Kathelijne Schenkel
27/01/2021

Pothuajse pas dy vite pauzë, dialogu i lehtësuar nga BE-ja rifilloi më 12 korrik përmes ‘samitit virtual’ mes dy delegacioneve dhe personaliteteve të BE-së, si dhe një takimi të drejtpërdrejtë…

Jovana Radosavljević
30/07/2020

Brenda një periudhe prej 10 ditësh, dialogut Beograd-Prishtinë kaloi rrethin e plotë, nga që u vendosen per tu mbledhur dhe papritmas për t'u pezulluar. Kjo kthesë e ngjarjeve ka ndodhur…

Ognjen Gogić
07/07/2020

Shpallja e barazisë zyrtare e gjuhës shqipe dhe asaj sërbe në Kosovë ka bërë që të vendoset një standard i lartë për institucionet kosovare kur bëhet fjalë për mbrojtjen dhe…

Ognjen Gogić
07/07/2020

Për më shumë se dy vjet Dialogu i Brukselit ka qenë në një mjegull, dhe kundrejt kësaj prapaskene ka pasur shumë pritje nga samiti i 27 qershorit midis Presidentëve Thaçi…

Ramadan Ilazi
07/07/2020

Kosova po qëndron para një kthese kritike. Kjo është një frazë e përdorur shpesh për të përshkruar skenën politike në Kosovë, që është zhytur në një periudhë të thellë krizash…

Donika Emini
18/05/2020

E gjithë bota ka folur dhe shkruar me muaj të tërë për pasojat e virusit covid-19 në botë, mbi ekonominë, dinamikën sociale dhe në përgjithësi për mënyrën se si jetojmë.…

Dušan Milenković
18/05/2020

Vazhdimi i dialogut në vitin 2020 është një shans, por arritja e një marrëveshje përfundimtare është pothuajse joekzistente. Dhe nëse nuk ka marrëveshje këtë vit, çështja është nëse dhe kur…

Lazar Rakić
17/04/2020

Pandemia e COVID-19 ka vrarë dhjetëra mijëra njerëz në të gjithë botën, copëtuar tregjet kombëtare dhe globale, të ekspozuar ndaj paaftësisë qeveritare duke hedhur dritë mbi jogadishmërinë e madje edhe…

Visar Xhambazi
13/04/2020

Ai supozohet të jetë Kryeministri që do të ndryshojë gjithçka. Fitorja e partisë së Albin Kurtit në tetor dhe formimi i një qeverie të re të udhëhequr prej tij, pas…

Una Hajdari
28/02/2020