download spss 10.0 windows free free microsoft office 2016 professional plus trial free mexican train for windows download free application for windows phone free download free code blocks 13.12 for windows 10 call of duty pc windows 10 onekey recovery lenovo windows 8 download free microsoft office 2016 crack with serial keys.rar password free

Njoftim për publikun

Njoftim për publikun

Ne e dënojmë arrestimin e djeshëm nga Policia e Kosovës të kryeredaktores të Përgjithshme të portalit KoSsev, Tatjana Lazarevic të Policisë së Kosovës, për gjoja shkelje të orarit mbi lirinë e lëvizjes.

Liria e mediave është një nga arritjet e civilizimit modern, dhe rëndësia e saj është veçanërisht e dukshme sot, kur është tejet e nevojshme të merren informacione të sakta dhe në kohë gjatë krizës globale të shkaktuar nga pandemia COVID-19. Prandaj, e konsiderojmë të papranueshme që institucionet publike, përfshirë Policinë e Kosovës, të ndikojnë në parandalimin e gazetarëve nga kryerja e aktiviteteve të tyre të raportimit edh gjatë pandemisë.

Ju kujtojmë se sipas vendimit të Qeverisë së Kosovës, ndalimi i lëvizjes nuk vlen për gazetarët që raportojnë nga terreni për situatën për shkak të përhapjes së koronavirusit..

Ne i bëjmë thirrje Inspektoratit Policor që të përcaktojë sa më shpejt që të jetë e mundur nëse në këtë rast pjesëtarët e Policisë së Kosovës kanë shkelur autoritetin e tyre, dhe ne kërkojmë nga Prokuroria të heqë dorë nga ndjekja penale e Tatjana Lazarevic.

Ne gjithashtu i bëjmë thirrje Qeverisë së Kosovës të insistojë në zbatimin e duhur të vendimeve të saj, dhe presim që institucionet dhe organizatat ndërkombëtare të dënojnë këtë veprim nga Policia e Kosovës.

Deklarata u nënshkrua nga:

New Social Initiative – NSI

Institute for Territorial Economic Development – InTER

Black and White World Portal

Local Initiative LINK

Gračanica Online

Advocacy Center for Democratic Culture – ACDC

Communication for Social Development – CSD

Media Center from Čaglavica

Center for Social Initiatives

Forum for Development and Multiethnic Cooperation -FDMC

Alternative Association

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Warning: Use of undefined constant statement - assumed 'statement' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 79

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.