game kuda poni pc avast antivirus windows 10 free download free adobe indesign cs4 free full version free cyberlink power2go 10 platinum free pdf to word converter free download for windows 10 free driver easy for windows 10 itunes store for windows 10 microsoft word 2013 justify spacing problem free

Linking Through Lenses: Një perspektivë e re në komunikim dhe dialog

Linking Through Lenses: Një perspektivë e re në komunikim dhe dialog

Mediat sociale janë bërë pjesa më e rëndësishme e komunikimit në internet. Numri më i madh i përdoruesve aktivë janë të rinjtë. Mediat sociale kanë ndikimin më të fortë mbi ta, veçanërisht duke pasur parasysh që ata ndjekin përdorues me ndikim të këtyre rrjeteve, të njohur më mirë si ndikues(influencer). Kjo është arsyeja pse ky kanal komunikimi ka një rëndësi të veçantë. Iniciativa e Re Sociale ka filluar projektin Liking Through Lenses, për të zgjeruar mundësitë që të rinjtë të përfshihen në aktivitete krijuese dhe alternative, si dhe për të përcjellë dhe promovuar histori pozitive në lidhje me marrëdhëniet e të rinjve nga komunitete të ndryshme në Kosovë.

“LTL lejon ndikuesit vizualë aktivë në mediat sociale (YouTubers, Instagramers, TickTokers dhe të tjerët) të formojnë mendimin kritik të të rinjve në Kosovë, të bashkojnë komunitetin, të jenë pjesë e një qasjeje dhe perspektive të re në komunikim dhe dialog,” shpjegon për ” For you magazine “. Koordinatorja e programit LTL, Sanja Stojković.

Qëllimet

“Logjika jonë është që ata që janë me ndikim në mediat sociale mund të krijojnë një drejtim të ri të dialogut dhe bashkëpunimit midis komuniteteve, bazuar në gjithçka pozitive që po ndodh mes nesh. Në detin e historive negative, të cilat fatkeqësisht marrin shumë më shumë hapësirë publike, atje janë gjithashtu shumë më pozitive, dhe kjo është ajo që ne duam t’i tregojmë audiencës, “thotë Stojković.

Përmes LTL, NSI mblodhi 15 ndikues nga komuniteti serb, shqiptarë, goran dhe turk. Pjesëmarrësit janë mikro ndikues të cilët janë aktivë në mediat sociale, të cilët merren me shëtitje, bloge, gatim, fotografi, udhëtime, mënyrë jetese, sporte, vallëzim, modë, por edhe aktivizëm.

Punëtoria e parë u mbajt.

“Pjesëmarrësit në seminar dëgjuan për atë përmbajtje në rrjetet sociale, si duhet ta përshtatim atë me audiencën, çfarë audienca pëlqen të shikojë, dëgjojë, lexojë, si të tërheq vëmendjen e njerëzve, të dërgojë përmbajtje nga fillimi në fund. Ata mësuan teknika të ndryshme që do t’i ndihmojnë ata gjatë organizimit, por edhe përgatitjen e përmbajtjes për fushatën LTL, “shpjegon Stojković.

“Pjesëmarrësit në seminar dëgjuan për atë përmbajtje në rrjetet sociale, si duhet ta përshtatim atë me audiencën, çfarë audienca pëlqen të shikojë, dëgjojë, lexojë, si të tërheq vëmendjen e njerëzve, të dërgojë përmbajtje nga fillimi në fund. Ata mësuan teknika të ndryshme që do t’i ndihmojnë ata gjatë organizimit, por edhe përgatitjen e përmbajtjes për fushatën LTL, “shpjegon Stojković.

Emrat nuk do të zbulohen për momentin, sepse po përgatitet fillimi i fushatës, përmes së cilës do të prezantohen të gjithë ndikuesit që do të kalojnë nëpër “aventurën LTL”.

Hapat e ardhshëm?

“Plani është që së pari t’i paraqesim audiencës foto dhe video se kush janë këta njerëz super krijues të cilët kanë rënë dakord të jenë pjesë e programit tonë. Pas kësaj, ne do të fillojmë me realizimin e ideve, prodhimin e përmbajtjes, nisjen e sfidave dhe shumë më shumë. Ne duam që procesi të jetë sa më i relaksuar që të jetë e mundur, për të treguar se si marrëdhëniet midis njerëzve nga komunitete të ndryshme mund të jenë të mira, se nuk është një temë tabu dhe diçka për të cilën nuk duhet të flitet. Përmes përmbajtjes, ne duam të inkurajoni njerëzit të mendojnë në mënyrë kritike para se të arrijnë në përfundime. ” thotë Stojković.

NSI deklaron se ata duan që përmbajtja e tyre të jetë e dukshme për një audiencë të larmishme, qëndrime dhe mosha të ndryshme. Ata do të jenë aktivë në një numër platformash sociale, përfshirë Instagram dhe Facebook, të cilat janë kanalet më të njohura të komunikimit, por gjithashtu YouTube, Twitter dhe TikTok. Të gjithë nën të njëjtin emër përdoruesi @ltlkosovo

Like, share, subscribe!

Lexo më shumë

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.