add vst adobe audition 3 free enable gpedit.msc windows 7 home premium free adobe indesign mac cs6 free maxon cinema 4d studio r19.053 free autodesk 3ds max 2011 help free fungsi adobe incopy cc free logic pro x 201 free windows 10 home canada free

Komunikatë për shtyp – Vendosja e bashkëpunimit ndërmjet Serbisë dhe Kosovës në luftimin e pandemisë së virusit korona

Komunikatë për shtyp – Vendosja e bashkëpunimit ndërmjet Serbisë dhe Kosovës në luftimin e pandemisë së virusit korona

KONVENTA KOMBËTARE RRETH BASHKIMIT EVROPIAN

Grupi punues për Kapitullin 35

Vendosja e bashkëpunimit mes Serbisë dhe Kosovës në luftën kundër pandemisë së sëmundjeve ngjitëse COVID19

Jemi dëshmitarë që pandemia e virusit korona (COVID19) paraqet rrezik të madh kudo në botë dhe se sistemet shëndetësore po çrregullohen gjithnjë e më shumë me numrin e pacientëve të infektuar. Pandemia ka treguar se përhapja e sëmundjes i kalon kufijtë, prejardhjen kombëtare dhe etnike ose përkatësinë fetare të të sëmurëve, dhe se ajo mund të mposhtet vetëm përmes veprimit të përbashkët, bashkëpunimit të ndërsjellë dhe solidaritetit. Para së gjithash, bashkëpunimi është i domosdoshëm për hir të njerëzimit dhe të përgjegjësisë ndaj jetëve njerëzore në këto kohë të vështira.

Grupi punues i Konventës Kombëtare rreth Bashkimit Evropian për Kapitullin 35 u bën thirrje organeve kompetente të Serbisë dhe Kosovës që të vendosin bashkëpunim të drejtpërdrejtë dhe efektiv në luftën kundër përhapjes së pandemisë së virusit korona.

Për këtë qëllim, Grupi punues për Kapitullin 35 apelon që të vendosen kanalet e komunikimit ndërmjet shtabeve të krizës për luftimin e virusit korona në Serbi dhe në Kosovë që do të mundësonin shkëmbimin e informatave në baza ditore për shkallën e pandemisë. Gjithashtu u bëjmë thirrje organeve kompetente që të vendosin procedurat për bashkëpunim ndërmjet enteve mjekësore dhe ekipeve të mjekëve, si dhe procedurat për ndihmë të ndërsjellë në trajtimin spitalor të pacientëve të infektuar me virusin korona. Përveç kësaj, theksojmë se është e nevojshme që të rregullohet regjimi i lëvizjes nëpër vendkalimet e integruara administrative gjatë vazhdimit të pandemisë në mënyrë që të mundësohet lëvizja e papenguar e automjeteve sanitare dhe e ekipeve të mjekëve. Gjithashtu është e nevojshme të lejohet kalimi i mallrave të konsumit të gjerë, sidomos i ushqimit, barnave, materialit sanitar, mjeteve për dezinfektim dhe artikujve të tjerë të domosdoshëm që nevojiten për jetë normale.

Në fund, Grupi punues për Kapitullin 35 dëshiron të theksojë se qasja e përbashkët dhe bashkëpunimi aktiv në luftimin e pandemisë së virusit korona në Serbi dhe në Kosovë në masë të konsiderueshme mund të kontribuojnë në pajtimin e të dy shoqërive, e një mundësi e tillë assesi nuk duhet të lëshohet.

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.