windows 7 loader extreme edition v3.503 free change windows 10 pro to home downgrade free microsoft directx 9 download for windows 8 free windows 7 end of support free alwafi golden free download windows 8 free free online first person shooter games for pc no

Komunikatë për media në lidhje me ngritjen e tensioneve në komunat e Leposaviqit dhe Zubin Potokut

Komunikatë për media në lidhje me ngritjen e tensioneve në komunat e Leposaviqit dhe Zubin Potokut

Njoftimi për shtyp

Një grup i OJQ -ve të mbledhura në iniciativën OPEN, organizata dhe media të tjera paralajmërojnë se fillimi i paparalajmëruar i zbatimit të vendimit të Qeverisë së Kosovës për zëvendësimin e targave të trafikut të qyteteve në Republikën e Serbisë me targa të përkohshme RKS dhe paqartësi të njëkohshme lidhur me planet e Qeverisë së Kosovës për veturat KM, PR, PZ, UR, GL, PE, ĐA të lëshuara nga administratat e zhvendosura të policisë të Ministrisë së Brendshme të Serbisë, shkaktuan tensione dhe konfuzion në mesin e qytetarëve.

Jo vetëm që prezantimi i masave të reja nuk ishte paraprirë nga një debat i hapur shoqëror për të përcaktuar të gjitha rreziqet dhe sfidat e masave të tilla, nevojat dhe perceptimet e të gjitha komuniteteve në Kosovë, por zbatimi i këtyre masave u shoqërua me një demonstrim të forcës së tepërt , përkatësisht angazhimin e Njësive Speciale të Policisë së Kosovës.

Konfuzionit të përgjithshëm në mesin e qytetarëve të komunitetit serb në Kosovë i kontribuon informacioni i pakët dhe i paqartë mbi zbatimin e vendimeve të Qeverisë së Kosovës, veçanërisht në pjesën në lidhje me procedurat në lidhje me targat e trafikut të qyteteve në Kosovë të lëshuara nga institucionet serbe (KM, PR, PZ, UR, GL, PE, ĐA) nuk japin udhëzime të qarta për qytetarët se çfarë do të ndodhë me automjetet e tyre pasi të konfiskohen targat.

Ky nivel i të panjohurave, tre ditë pas hyrjes në fuqi të vendimit të ri është i papranueshëm dhe është kundër interesave të qytetarëve. Çështje të tilla kërkojnë zgjidhje politike, dhe grupi i organizatave të mbledhura rreth platformës Open bënë thirrje për de-përshkallëzim urgjent dhe kthim të çështjes së lirisë së lëvizjes brenda negociatave për normalizimin e marrëdhënieve midis Beogradit dhe Prishtinës.

Përshkallëzimi ndodhi në mes të dialogut dhe në mes të takimeve të shpeshta midis dy palëve në nivel politik dhe teknik, gjë që tregon se në fazën e fundit të dialogut të Brukselit, nuk ka pasur bisedime mbi tema thelbësore siç është liria e lëvizjes Me Prandaj, ne i bëjmë thirrje Qeverisë së Kosovës që të përdorë këtë kanal komunikimi dhe të stabilizojë situatën në terren në mënyrë që të parandalojë kolapsin e mëtejshëm të procesit të dialogut dhe të gjitha rezultatet e tij të deritanishme.

Së fundi, një marrëveshje e re e mundshme e përbashkët për lirinë e lëvizjes, pavarësisht nëse përfshin ri-regjistrimin e automjeteve të KM-së ose një protokoll të ri të lëvizjes për këto automjete duhet të shoqërohet me një fushatë të gjerë informacioni, procedura të shpejta dhe të lira, por edhe mbështetje sistematike për qytetarët që përballen me vështirësi në marrjen e dokumenteve personale dhe të udhëtimit.

Nënshkruesit:

AKTIV

Centar za afirmativnu društvenu akcije – Centre for Affirmative Social Actions (CASA)

Centar za zastupanje demokratske kulture – Advocacy Centre for Democratic Culture (ACDC)

Crno beli svet (CBS)

Forum za razvoj i međuetničku saradnju – Forum for Development and Multiethnic Cooperation (FDMC)

GračanicaOnline

Humani centar Mitrovica – Human Centre Mitrovica (HCM)

Institut za teritorijalni ekonomski razvoj – Institute for Territorial Economic Development (InTER)

Komunikacija za razvoj društva – Communication for Social Development (CSD)

Nova Društvena inicijativa – New Social Initiative (NSI)

Radio Goraždevac

Radio Kontakt Plus

RTV Kim

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.