adobe photoshop cc 2014 gratis free fring for windows mobile 6.1 free download free windows 7 add japanese keyboard free 4 hazel drive templestowe lower free download facebook windows phone free

Kampanja e inciatives Open në mediat sociale-Na ndiqni!

Kampanja e inciatives Open në mediat sociale-Na ndiqni!

Gjate muave të fundit, NSI, së bashku me tetë OJQ të tjera që punojnë në komunitetet serbe në Kosovë, ka qenë pjesë e iniciativës së Hapur e filluar nga Fondacioni i Shoqërisë së Hapur të Kosovës (KFOS). Si pjesë e kësaj iniciative, u shkruan tetë analiza dhe të gjitha ato do të paraqiten në rrjetet sociale në një fushatë që do të zgjasë deri në fund të qershorit.

”Demokracia, Hapja dhe Perspektivat e Komunitetit Serb në Kosovë – OPEN” është një iniciativë e KFOS e iniciuar në vitin 2020.

Objektivi i përgjithshëm i kësaj iniciative të re ishte zhvillimi i një hapësire të hapur dhe dinamike për diskutim brenda komunitetit serb dhe midis serbëve dhe komuniteteve të tjera, si dhe midis institucioneve në Kosovë.

Iniciativa e angazhuar posaçërisht në analizën dhe vlerësimet e ndikimit të shoqërisë civile dhe organizatave politike në zbatimin e parimeve demokratike dhe hapjen e komunitetit serb në Kosovë.

Do të analizohen dhe vlerësohen zbatimi i standardeve demokratike dhe hapja e institucioneve, politikave publike dhe proceseve të rëndësishme në marrëdhëniet e tyre me komunitetin serb në Kosovë, si dhe një shkallë të hapjes së komunitetit serb ndaj tyre.

Këto analiza do të ndihmojnë në kuptimin e pozitës aktuale dhe perspektivave të komunitetit serb në Kosovë, duke shërbyer në të njëjtën kohë si bazë e avokimit të tyre të bazuar në argumente midis qytetarëve, institucioneve, autoriteteve lokale dhe qendrore dhe bashkësisë ndërkombëtare.

NSI, në partneritet me Forumin për Zhvillim dhe Bashkëpunim multietnik (FDMC) dhe Qendrën e Medias, punoi në analizën e punës dhe ndikimit të shoqërisë civile dhe partive politike serbe të Kosovës. Veprimi politik dhe aktivizmi janë shtyllat e demokracisë në bashkësi dhe baza për ndërtimin e një shoqërie të hapur. Por cilat janë rezultatet e tyre aktuale dhe a i arritën këto qëllime? Te dhenat mund t’i gjeni në analizat tona të cilat së shpejti do të publikohen në faqen tonë të internetit.

Në ndërkohë, shikoni Katalogu i organizatave të shoqërisë civile: Vëllimi 1 – OShC-të në komunitetin serb në Kosovë i cili gjithashtu është përgatitur si pjesë e kësaj nisme.

Si pjesë e Nismës së Hapur, analiza sektoriale mbi sigurinë, dialogun, të drejtat e pakicave dhe ekonominë në komunitetet serbe janë botuar gjithashtu, dhe këto analiza, si dhe infografitë dhe informacione të tjera në lidhje me Nismën e Hapur mund të gjenden në Serbisht, Shqip dhe gjuhen angleze në faqen e Facebook kushtuar kësaj iniciative.

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.