zune software download windows 8.1 free acronis true image 2017 instructions free best freeimage viewer windows 10 reddit free windows 7 home premium installer iso free nero 8 ultra edition free microsoft office word 2010 crack free free adobe indesign cs6 scripting guide free mcafee gratis windows 10

Aktivitetet tona në Ditën e të Drejtave të Njeriut: Një rrjet, një mural, një shfaqje filmi, një podkast…

Aktivitetet tona në Ditën e të Drejtave të Njeriut: Një rrjet, një mural, një shfaqje filmi, një podkast…

NSI punoi nga mëngjesi deri në mbrëmje në Ditën e të Drejtave të Njeriut.Për të shënuar këtë ngjarje ne kemi organizuar, bashkëorganizuar dhe kemi marrë pjesë në një sërë ngjarjesh më 10 dhjetor. Për të treguar përkushtimin tonë gjatë gjithë vitit ndaj kauzës, ne, së bashku me një grup të OShC-ve të tjera nga Kosova, kemi shpallur të premten themelimin e Rrjetit për të Drejtat e Njeriut.

NSI iu bashkua Rrjetit të të Drejtave të Njeriut (HRN) në fund të nëntorit, por krijimi i tij u njoftua për publikun të premten. HRN është iniciativë e YIHR- Kosovës e mbështetur nga Zyra e Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut në Kosovë.

HRN u krijua me qëllim që të bashkojë OSHC-të për të drejtat e njeriut për të analizuar bashkërisht monitorimin, raportimin dhe avokimin e respektimit të të drejtave të njeriut. Rrjeti do të punojë në përgatitjen e raportit të tretë vjetor për të drejtat e njeriut, duke lëshuar deklarata në lidhje me shkeljet e mundshme të të drejtave të njeriut dhe monitorimin e tyre. Grupet gjithashtu do të zhvillojnë fushata avokuese, si dhe do të takohen me institucionet përkatëse për të adresuar çështjet kryesore të të drejtave të njeriut. Nëpërmjet këtij Rrjeti ne synojmë të krijojmë një qasje më kohezive dhe gjithëpërfshirëse për mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut përmes bashkëpunimit më të ngushtë ndërmjet OSHC-ve.

HRN është një rrjet prej shtatë organizatash që do të punojnë së bashku në avancimin e mëtejshëm të të drejtave të njeriut për të gjithë në Kosovë – Iniciativa e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS), Shoqata e Paraplegjikëve dhe Fëmijëve të Paralizuar të Kosovës HANDIKOS, Qendra për Barazi dhe Liri (CEL ), Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGGK), Iniciativa e Re Sociale (NSI), Zëri i Romëve, Ashkalive dhe Egjiptianëve (VoRAE).

Rrjeti i të Drejtave të Njeriut në Kosovë

Ndiqni HRN në Facebook!

Anëtarësimi në rrjet nuk është gjithçka që bëmë për të shënuar këtë ditë, ne gjithashtu promovuam pajtimin përmes artit, diskutuam rëndësinë e lirisë së medias dhe respektimin e të drejtave të pakicave.

E premtja filloi me pikturën murale në urë si pjesë e Aktivitetit tonë të Pajtimit dhe Transformimit të Konflikteve.

RCT është një program i financuar nga USAID i zbatuar nga Community Building Mitrovica në partneritet me NSI dhe YIHR-Kosovë që synon të lehtësojë organizimin e ngjarjeve të frymëzuara nga komuniteti që promovojnë pajtimin. Murali më i ri në urën kryesore është projektuar dhe pikturuar nga Milan Dobric, Stefan Milutinovic dhe Gentian Murati.

Murali i RCT për Ditën e të Drejtave të Njeriut

Pikturimi i muralit zgjati pjesën më të madhe të ditës dhe në ndërkohë, Ardita Xhemajli kolegia jonë ndau përvojën e saj si aktiviste dhe se si është të punosh në një mjedis multietnik në Mitrovicën e Veriut me një grup të rinjsh në Viti në Living Library, një ngjarje e organizuar nga YIHR- Kosovë.

Ardita Xhemajli Live Library në Vitia/Viti

Pasdite ne xhiruam në zyrat tona podkastin e parë ThuajDiçka/ReciNešto që promovon dygjuhësinë në Kosovë. E ftuara jonë ishte Zulfija Jakupi, redaktore dygjuhëshe e Radio Kosovës në redaksi në serbisht. Ndiqni ThuajDiçka/ReciNešto në Facebook dhe Instagram për të parë fushatën tonë dhe për të shpërndarë nëse e doni shumëgjuhësinë në Kosovë.

Zulfija Jakupi

Së fundi, në mbrëmje, NSI dhe Sbunker ndihmuan Ambasadën e Holandës në Kosovë për të organizuar një shfaqje të filmit dokumentar “Një mijë prerje” dhe një diskutim me gazetaren Ana Marija Ivković dhe drejtorin ekzekutiv të Sbunkerit Bardhi Bakija.

Shfaqja e filmit dokumentar “Një mijë prerje” ne Galerinë Akuarius

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.