cod4 free pc gnu gcc windows download free windows server datacenter 2012 r2 free blur free full version pc microsoft windows 10 home oem 64-bit free adobe captivate 8 templates free

Ruaj planetin

Ruaj planetin

Meqë Dita e Tokës, e cila shënohet më 22 prill po afrohet, ju ftojmë ta shënojmë bashkë këtë ditë nën moton “Ruaj planetin”.

Gjithçka do të fillojë sot, më 19 prill, si fillim i një jave të aktivizmit për nder të kësaj dite.

Aktivitetet do të organizohen nga OJQ CBM, me partnerë Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS) dhe New Social Initiative – Nova društvena inicijativae, si pjesë e projektit “Pajtimi dhe Transformimi i Konfliktit”, i cili mbështetet nga populli Amerikan përmes USAID në Kosovë.

Nga e hëna deri të enjtën, 84 pemë bliri prej të cilave 12 pemë për secilën nga të shtatë (7) komunat e regjionit të Mitrovicës do të dhurohen si një kontribut modest, por edhe si një reflektim i thellë i rëndësisë së çështjeve mjedisore. Në mënyrë që të përcaktohet një vend i përshtatshëm për mbjellje, lokacioni është dakorduar paraprakisht me komunat respektive.

19 prill – mbjellja në Leposaviq dhe Zveçan, 20 prill – mbjellja në Zubin Potok, 21 prill – mbjellja në Vushtrri dhe Skenderaj 22 prill – mbjellja në Mitrovicën e jugut dhe të veriut

Të enjten, më 22 prill, në ditën finale kur shënohet Dita e Tokës, do të organizohet një ceremoni me pjesëmarrjen e panelistëve:

• Z. Omar Siddique – Shef i Zyrës dhe Këshilltar Kryesor Teknik, UN Habitat Kosovë;

• Z. Hysen Durmishi – Zëvendës Ministër, Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës;

• Znj. Zorica Timotijević – Eksperte në ekologji dhe mbrojtje të mjedisit, Komuna e Leposaviqit;

• Mrika Nikqi – Aktiviste e ambientit dhe vajza më e re që ka ngjitur majat më të larta në botë;

• Znj. Jelena Đokić – Lektore e Lartë për drejtimet e fushës së Menaxhimit të Mjedisit në Kolegjin IBCM;

• Znj. Albana Berisha – Aktiviste e mjedisit.

Formularin e pjesëmarrjes mund ta plotësoni përmes lidhjes: https://cutt.ly/avhMOel

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.