affinity designer bleed free windows 10 iso free download 32 bit free keyrep software free for windows 10 microsoft office 2016 word pdf free remove parallels desktop 13 free tekla structures 2017 tutorial pdf free microsoft visual studio 2013 shell (integrated) redistributable package free windows server 2016 standard vs 2012 r2 free

Përfshirja e grave është një mundësi, jo thjesht një detyrim

Përfshirja e grave është një mundësi, jo thjesht një detyrim

“I inkurajoj ata në Kosovë që kanë fuqinë për të emëruar gratë në pozita vendimmarrëse ta bëjnë këtë. Përfshirja e grave në negociatat e nivelit të lartë të rëndësishme për Kosovën duhet parë si një mundësi. Është vërtetuar statistikisht se proceset e negociatave që përfshijnë gratë kanë më shumë gjasa të jenë të zbatueshme dhe të qëndrueshme”, tha shefi i Misionit të BE-së në Kosovë, Tomáš Szunyog të martën më 26 tetor në ngjarjen përmbyllëse të projektit të Përfaqësuesit të Posaçëm të Bashkimit Evropian “Përfshirja e grave në tryezën e negociatave në Kosovë”, zbatuar në partneritet me Iniciativën e Re Sociale. 

Projekti i krijuar për të parë nga afër Rezolutën 1325 të KS të KB-së dhe zbatimin e saj në Kosovë, veçanërisht shtylla e fokusuar në pjesëmarrjen e grave në nismat dhe negociatat për ndërtimin e paqes u kurorëzua me raportin “Gratë në tryezën e negociatave në Kosovë” të prezantuar nga Drejtoresha Ekzekutive e NSI Jovana Radosavljević, të martën në Shtëpinë e Evropës në Prishtinë. 

“Organizatat e Shoqërisë Civile duhet të avokojnë një zëri për përfshirjen e grave në pozita udhëheqëse dhe të mos ia lënë vetëm organizatave që merren me të drejtat e grave”, kërkoi Radosavljević. 

Në konferencë mori pjesë edhe zëvendëskryeministrja Emilija Rexhepi e cila përgëzoi qeverinë e re për përpjekjet për përfaqësim të barabartë gjinor në pozitat publike. 

“Qeveria e së ciles unë jam pjesë i jep hapsirë shumë të madhe përfaqësueseve të gjinisë femërore, jo vetëm në shumicën e ministrive por edhe në stafin civil gjatë punësimit, dhe shumë është me rendësi që kemi përkrahjen e kryeministrit. Une personalisht përfaqësoj qëndrimin që në këtë qeveri duhet të jetë në ekipin e bisedimeve një grua,” u shpreh ajo 

Objektivi i përgjithshëm i projektit ishte të përmirësonte aftësinë e grupit të synuar të grave për të hyrë në pozitat e përgjegjësisë në negociata, si dhe për t’u angazhuar dhe avokuar për përfshirjen e grave në negociatat e nivelit të lartë dhe dialogun politik, si dhe t’i mundësojë EUSR-së të mbajë dialogun për barazinë gjinore dhe fuqizimin e grave me partnerët përkatës nga shoqëria civile lokale, shoqatat profesionale, institucionet e Kosovës dhe prania e komunitetit ndërkombëtar në Kosovë. 

Aktivitetet e projektit përfshinin organizimin e një ngjarjeje fillestare, 6 tryeza të rrumbullakëta në po aq rajone anembanë Kosovës, një sesion trajnimi mbi Agjendën e BE-së për Gratë, Paqen dhe Sigurinë, dhe një ngjarje përfundimtare ku u prezantuan rekomandimet nga aktivitetet e projektit. 

Raporti është në dispozicion në anglishtserbisht dhe shqip. 

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.