adobe pagemaker 7.0.2 free affinity designer skew object ipad free como funciona adobe audition 3.0 free adobe premiere pro cs3 free filehippo free csi fatal conspiracy pc game vmware 12 workstation license key free

NJOFTIMI PËR MEDIA – Zgjidhja e problemeve të grumbulluara përmes dialogut

NJOFTIMI PËR MEDIA – Zgjidhja e problemeve të grumbulluara përmes dialogut

Njoftimi për shtyp

Një grup i organizatave të shoqërisë civile brenda Iniciatives OPEN dënon fuqishëm përdorimin e forcës së tepërt nga forcat speciale policore të Qeverisë së Kosovës në komunat serbe në veri të Kosovës, si dhe angazhimin e tyre në detyrat brenda kompetencës së forcave policore lokale. Veprimet e tilla të Qeverisë së Kosovës nuk kontribuojnë në normalizimin e marrëdhënieve dhe pajtimit, por inkurajojnë konfrontimin dhe polarizimin e mëtejshëm etnik. Në një mjedis të paqëndrueshëm sigurie, pas tensioneve të fundit mbi përdorimin e targave, veprime të tilla lehtë mund të çojnë në konflikt të hapur të përmasave të pa imagjinueshme. Ne gjithashtu dënojmë përdorimin e njësive speciale të policisë gjatë fushatës zgjedhore sepse çon në radikalizimin e elektoratit dhe prishjen e procesit zgjedhor.

Iniciativa OPEN i bën thirrje Prishtinës dhe Beogradit të kthehen në procesin e negociatave në Bruksel, ku është e mundur vetëm të gjendet një zgjidhje për problemet e grumbulluara. Aktet e njëanshme minojnë mekanizmat ligjorë, institucionalë dhe të sigurisë të krijuar gjatë dialogut në Bruksel, dhe për këtë arsye janë të papranueshme.

Iniciativa OPEN i bën thirrje Bashkimit Evropian që të përfshihet më aktivisht në zgjidhjen e situatave të krizave gjithnjë e më të shpeshta në Kosovë dhe të krijojë mekanizma që do të çonin në forcimin e besimit mes palëve negociuese. Ne gjithashtu i bëjmë thirrje KFOR -it që të sigurojë paqe dhe siguri në Kosovën veriore dhe vendet Quintit për t’iu përgjigjur urgjentisht incidenteve të fundit.

Nënshkruesit (sipas rendit alfabetik):

Centar za afirmativnu društvenu akcije – Centre for Affirmative Social Actions (CASA)

Centar za socijalne inicijative – Center for Social Initiatives (CSI)

Centar za zastupanje demokratske kulture – Advocacy Centre for Democratic Culture (ACDC)

Centar za prava manjinskih zajednica (CRMC)

Crno beli svet (CBS)

Gračanica Online

Institut za teritorijalni ekonomski razvoj – Institute for Territorial Economic Development (InTER)

Komunikacija za razvoj društva (CSD)

Nova društvena inicijativa – New Social Initiative (NSI)

Radio Goraždevac

RTV Kim

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.