adobe indesign cc quit unexpectedly mac free como grabar con adobe audition cc 2017 free parallels desktop 9 cracked free windows waik download free windows 7 enterprise x64 iso free microsoft office home and student 2007 confirmation code keygen free microsoft works 9 free download for windows 10 free asus ai suite windows 10 64 bit

Komunikatë për Media – I dënojmë fuqishëm sulmet e pabazuara ndaj abatit të Manastirit të Deçanit

Komunikatë për Media – I dënojmë fuqishëm sulmet e pabazuara ndaj abatit të Manastirit të Deçanit

I dënojmë fuqishëm sulmet e pabazuara të Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut në Kosovë (KMDLNJ) ndaj abatit të Manastirit të Deçanit, o.Sava Janjiq. Ndihma dhe mbrojtja e ofruar për refugjatët shqiptarë në Manastirin e Deçanit gjatë vitit 1999 është një shembull unik i njerëzimit në çmendurinë e luftës.

Deklarata e lëshuar nga KMDLNJ nuk mbështet pretendimet e këtij Këshilli dhe zyrtarëve të Kosovës se Manastiri i Deçanit dhe komuniteti serb në Kosovë nuk janë të rrezikuar, dhe se regjistrimi i manastireve në mesin e shtatë monumenteve kulturore më të rrezikuara në Evropë të organizuara nga Federata Pan-Evropiane Europa Nostra është i pajustifikuar. Përkundrazi.

Duke sulmuar o.Sava Janjiq me akuza të rënda dhe të pabazuara, Këshilli i të Drejtave dhe Lirive të Njeriut në Kosovë dëmton të gjitha përpjekjet për të ndërtuar me përpikëri marrëdhënie më të mira ndëretnike midis shoqërisë shqiptare dhe serbe në Kosovë. Theksojmë se e njëjta organizatë në të kaluarën është spikatur në përhapjen e lajmeve të rreme dhe urrejtjes ndëretnike, kryesisht të drejtuara ndaj komunitetit serb në Kosovë.

Ne kërkojmë nga institucionet e Qeverisë së Kosovës dhe përfaqësuesit ndërkombëtarë në Kosovë që të dënojnë qartë qëndrimet e Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut në Kosovë dhe të sigurojnë të gjithë mbrojtjen dhe mbështetjen e nevojshme për o.Sava Janjiq dhe Manastirin e Deçanin.

Nënshkruesit:

Instituti për zhvillim ekonomik territorial – InTER OJQ Aktiv ACDC Iniciativa e re shoqërore (NSI) Qendra për Zhvillimin e Komuniteteve (CRZ) OJQ Link Radio Gorazhdeci Bota Bardh e Zi (CBS) Qendra për Nisma Sociale Radio Kontakt plus RTV KiM Produkcioni New Press Center for the Right od Minority Communities (CRMC) Gracanica Online Forumi për zhvillim dhe bashkëpunim multietnik (FDMC)

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.