elan smbus driver windows 10 download free how to redact documents in adobe acrobat pro dc free microsoft photo viewer windows 8 free download free adobe indesign cc 2015 certification review free pdf expert editor free corel motion studio 3d for pc free

Deklaratë për shtyp me rastin e njoftimit të hapjes së një “baze ushtarake” në Mitrovicën e Jugut

Deklaratë për shtyp me rastin e njoftimit të hapjes së një “baze ushtarake” në Mitrovicën e Jugut

Dje morëm një lajm nga z. Agim Bakhtiri se Kuvendi i Komunës së Mitrovicës Jugore ndau 191 hektarë tokë në kodrën Crnuša / Cernusha Forcave të Sigurisë së Kosovës për qëllimet e ndërtimit të “bazës më të madhe ushtarake në Kosovë”. Kodra e Cërnushës është e vendosur në afërsi të qytetit në një lartësi prej 1010 metrash, dhe prej tij, territoret e komunave të Severna Mitrovica/Mitrovica e Veriut, Zvečan/Zveçan, Zubin Potok, Mitrovicës Jugore/Južna Mitrovica dhe Vushtrri/Vučitrn mund të monitorohet. Sipas z. Agim Bakhtiri, kjo bazë është “me rëndësi strategjike për mbrojtjen e çdo pëllëmbë të Kosovës”.

Duke pasur parasysh natyrën e ndjeshme të marrëdhënieve midis serbëve dhe shqiptarëve, lajmi shkaktoi shqetësim tek qytetarët e katër komunave më veriore.

New Social Initiative, si një organizatë që merret me marrëdhëniet midis serbëve dhe shqiptarëve, shpreh shqetësim për njoftime dhe insinuata të tilla nga autoritetet e Kosovës dhe i kërkon qeverisë të rishikojë këtë vendim, i cili potencialisht mund të veçojë më tej komunitetet e ndara tashmë në Rajonin e Mitrovicës dhe të rritet frika e pakicës serbe tashmë ka ndaj institucioneve të Kosovës.

Theshtë përgjegjësi e institucioneve të Kosovës dhe qeverisë që të rrisin nivelin e besimit të komunitetit serb ndaj tyre. Vendime si këto nuk dërgojnë mesazhe pozitive për nevojën e bashkëjetesës për komunitetin serb në veri të Kosovës, përkundrazi, ata dërgojnë mesazhe që institucionet nuk u besojnë atyre dhe i shohin ato si një kërcënim sesa si qytetarë që janë pjesë integrale të shoqërisë.

Në fund, ne u bëjmë thirrje aktorëve ndërkombëtarë që të përfshihen aktivisht në zgjidhjen e kësaj çështjeje dhe të përdorin ndikimin mbi aktorët politikë lokalë për të zgjidhur problemet ekzistuese të marrëdhënieve midis serbëve dhe shqiptarëve me mirëbesim dhe përmes dialogut, jo duke sinjalizuar që problemet të zgjidhen përmes angazhimit të forcave të sigurisë.

New Social Initiative

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.