what is microsoft student with encarta premium 2009 free xbox one drivers windows 10 download free autodesk alias surface 2018 free conflict desert storm 3 pc game free full version garageband windows 10 free adobe audition cc free trial free

NJOFTIMI PËR MEDIA – Zgjidhja e problemeve të grumbulluara përmes dialogut

NJOFTIMI PËR MEDIA – Zgjidhja e problemeve të grumbulluara përmes dialogut

Njoftimi për shtyp

Një grup i organizatave të shoqërisë civile brenda Iniciatives OPEN dënon fuqishëm përdorimin e forcës së tepërt nga forcat speciale policore të Qeverisë së Kosovës në komunat serbe në veri të Kosovës, si dhe angazhimin e tyre në detyrat brenda kompetencës së forcave policore lokale. Veprimet e tilla të Qeverisë së Kosovës nuk kontribuojnë në normalizimin e marrëdhënieve dhe pajtimit, por inkurajojnë konfrontimin dhe polarizimin e mëtejshëm etnik. Në një mjedis të paqëndrueshëm sigurie, pas tensioneve të fundit mbi përdorimin e targave, veprime të tilla lehtë mund të çojnë në konflikt të hapur të përmasave të pa imagjinueshme. Ne gjithashtu dënojmë përdorimin e njësive speciale të policisë gjatë fushatës zgjedhore sepse çon në radikalizimin e elektoratit dhe prishjen e procesit zgjedhor.

Iniciativa OPEN i bën thirrje Prishtinës dhe Beogradit të kthehen në procesin e negociatave në Bruksel, ku është e mundur vetëm të gjendet një zgjidhje për problemet e grumbulluara. Aktet e njëanshme minojnë mekanizmat ligjorë, institucionalë dhe të sigurisë të krijuar gjatë dialogut në Bruksel, dhe për këtë arsye janë të papranueshme.

Iniciativa OPEN i bën thirrje Bashkimit Evropian që të përfshihet më aktivisht në zgjidhjen e situatave të krizave gjithnjë e më të shpeshta në Kosovë dhe të krijojë mekanizma që do të çonin në forcimin e besimit mes palëve negociuese. Ne gjithashtu i bëjmë thirrje KFOR -it që të sigurojë paqe dhe siguri në Kosovën veriore dhe vendet Quintit për t’iu përgjigjur urgjentisht incidenteve të fundit.

Nënshkruesit (sipas rendit alfabetik):

Centar za afirmativnu društvenu akcije – Centre for Affirmative Social Actions (CASA)

Centar za socijalne inicijative – Center for Social Initiatives (CSI)

Centar za zastupanje demokratske kulture – Advocacy Centre for Democratic Culture (ACDC)

Centar za prava manjinskih zajednica (CRMC)

Crno beli svet (CBS)

Gračanica Online

Institut za teritorijalni ekonomski razvoj – Institute for Territorial Economic Development (InTER)

Komunikacija za razvoj društva (CSD)

Nova društvena inicijativa – New Social Initiative (NSI)

Radio Goraždevac

RTV Kim

Share:


Warning: Use of undefined constant news - assumed 'news' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 40

Warning: Use of undefined constant statement - assumed 'statement' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 79

Share:


Warning: Use of undefined constant newsletter - assumed 'newsletter' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mint22shared/public_html/nsi/wp-content/themes/goodwish-child/single.php on line 158
This site is registered on wpml.org as a development site.