Kolektivi i Kosovës-ÇFARË PO NDODH ME QASJEN E RE TË KURTIT PËR INTEGRIMIN E SERBËVE TË KOSOVËS

Më 15 maj 2021, Iniciativa e Re Sociale (NSI) dhe Peacebuilding Group organizuan një diskutim me aktivistë të OSHC-ve shqiptare dhe serbe, studiues, gazetarë dhe akademikë në Ferizaj / Uroševac. Pas thirrjeve të Kryeministrit të sapo zgjedhur Albin Kurti për dialog të brendshëm [ndër-etnik], diskutimi u zhvillua rreth mundësive të ndryshme mbi integrimin e serbëve të Kosovës dhe perspektivat në të ardhmen.

Përfundimet që dolën si rezultat i këtij diskutimi, të përmbledhura nga Ardit Orana mund të shkarkohen këtu, përmbledhja është në dispozicion vetëm në gjuhën angleze

Share: