Miloš Milovanović

Drejtori i programit

shërben si Drejtor i Programit në Iniciativën e Re Sociale.

Karriera e z.Milovanović filloi si rezultat i dëshirës së tij për të bërë një shoqëri të ndryshme pasi beson se e ardhmja jonë është e formuar nga mendjet dhe përpjekjet tona për për një të nesërme më të mirë. Z. Milovanović e kanalizoi këtë pasion në praktikë duke u angazhuar me organizata ndërkombëtare dhe OJQ për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut, ndërtimin e demokracisë dhe forcimin e zhvillimit dhe rritjes ekonomike. Përmes dy përvojave të gjata në udhëheqjen e organizatave të shoqërisë civile dhe menaxhimin e programeve të vogla dhe të mëdha, z. Milovanović zhvilloi një kuptim të ndryshëm dhe të thellë të sektorit të zhvillimit, i cili e bëri atë një udhëheqës të vërtetë strategjik. Miloš ka një Master në Administrim të Biznesit nga Universiteti Willamette me bazë në Shtetet e Bashkuara – Atkinson School of Management. Aftësitë udhëheqëse dhe udhëzuese të z. Milovanović ishin thelbësore për zhvillimin e Iniciativës së Re Sociale. Mandati i tij si Kryetar i Bordit u veçua nga rezultate të mëdha dhe rritje që ndikoi që NSI të shëndris si yll në skenën e shoqërisë civile të Kosovës.