Jetë e shndërruar në iniciale

E vetme, e frikësuar, lutej që agonia e goditjeve dhe dhimbjeve të përfundonte, që gjithçka të ndalej dhe të binte në gjumë dhe që në fund të zhdukej çdo mendim,…


Gratë e Kosovës duhet të kërkojnë ulësen e tyre në tryezën e negociatave

Po shtohen gjithnjë e më shumë dëshmitë se kur gratë marrin pjesë në proceset e paqes, palët ka më shumë gjasa të arrijnë marrëveshje të qëndrueshme të paqes që janë…


RRUGËS PËR ASKUND – NJË KOLONË ZANORE PËR DIALOGUN E BRUKSELIT

Pashë një film të titulluar “Oslo” para ca ditësh. Filmi nuk ka ndonjë vlerë artistike, kutërbon me stëraktrim dhe ka boshllëqe të dukshme në skenar. Megjithatë, ma mori vëmendjen si…


OPEN BALKAN, a ka alternativë!

Vendet e Ballkanit janë të ndara në dy pole rreth idesë së OPEN BALLKAN. Në njërin pol janë vende si Kosova, Mali i Zi dhe Bosna dhe Hercegovina, si hezituese…


Kosova: dimensioni i kompromisit

Kompromisi është gjë e mirë. Ai është një nga bazat e qytetërimit tonë modern. Historikisht, rezultatet diktoheshin nga pushteti, po do ta kishit do të ishit lart dhe po të…


Drama e Kosovës

Akti i parë Të shpresuarit Lindim dhe vdesim me shpresë. Shpresojmë kur festojmë dhe vajtojmë. Shpresojmë çdo mëngjes dhe çdo mbrëmje para gjumit. Shpresa vdes e fundit. Jetojmë në shpresë…


Dialogu i ri, problemet e vjetra

Marrëdhëniet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë janë ende rrëmujë. Vëmendja e privilegjuar ndërkombëtare dhe perspektivat e mira për anëtarësim në BE kanë bërë pak punë për ta inkurajuar udhëheqjen e Kosovës dhe të Serbisë për t’i zgjidhur grindjet e…


Sa marrëveshje duhet të nënshkruhen për marrëdhënie të normalizuara ndërmjet dy fqinjëve?

Kanë kaluar pothuaj dhjetë vjet që nga fillimi i dialogut teknik ndërmjet Kosovës dhe Serbisë dhe të dy vendet ende synojnë ta arrijnë një marrëveshje gjithëpërfshirëse. Kjo marrëveshje synon t’i…


Asociacioni i komunave me shumicë serbe: Ndërmjet ndërtimit dhe djegies së urave

Asociacioni / Bashkësia famëkeqe e komunave me shumicë serbe erdhi me Marrëveshjen e Parë të Parimeve që e Rregullojnë Normalizimin e Marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, në prill 2013. I ashtuquajturi dialog teknik kishte…