Publikimi i mediave në lidhje me incidentin më të ri të sigurisë që përfshin Dragica Gašić

Iniciativa e Re Sociale (NSI) tregon për rrezikun e mungesës së reagimeve dhe informacioneve që përpiqen të justifikojnë incidente të mundshme të motivuara etnikisht kundër të kthyerve në Kosovë. Sulmet…

Shiko me shume
Kolektivi i Kosovës-ÇFARË PO NDODH ME QASJEN E RE TË KURTIT PËR INTEGRIMIN E SERBËVE TË KOSOVËS

Më 15 maj 2021, Iniciativa e Re Sociale (NSI) dhe Peacebuilding Group organizuan një diskutim me aktivistë të OSHC-ve shqiptare dhe serbe, studiues, gazetarë dhe akademikë në Ferizaj / Uroševac.…

Shiko me shume
Aktiviteti i Pajtimit dhe Transformimit të Konfliktit po kërkon një Ekspert/e për zhvillimin e Dokumentit të Strategjisë ‘Think and Do Tank’

NSI dhe partnerët e saj në këtë aktivitet sipas hulumtimit dhe duke punuar në fushën e Pajtimit dhe Transformimit të Konfliktit kanë dëshmuar se ka një mungesë të ‘Think and…

Shiko me shume
Njerëzit që praktikojnë të njëjtin profesion – Gazetarët flasin për bashkëpunimin ndëretnik midis punëtorëve të medias

Profesioni duhet të jetë gjuha kryesore e gazetarëve - tha një nga pjesëmarrësit në Mbrëmjen tonë të Tregimeve, gazetarja Elfije Boletini. Në këtë ngjarje, gazetarët nga komunitetet serbe dhe shqiptare…

Shiko me shume
Nisja e projektit “Përfshirja e grave në tryezën negociuese në Kosovë”

Aktivitetet e projektit janë hartuar në një mënyrë për të parë nga afër Rezolutën 1325 të Këshillit të Sigurimit të KB dhe implementimit të saj në Kosovë, veçanërisht shtylla e…

Shiko me shume
Njoftohuni me influencerët e LTL!

Ne prezantuam influencerët me foto, dhe gjithashtu me video. Influensuesit LTL u prezantuan në mediat sociale – TikTok, Instagram, Twitter, Facebook, dhe YouTube me pseudonimin @ltlkosovo. Ata shpjeguan se cfarë…

Shiko me shume
RCT: Mbrëmja e tregimeve me puntorët e mediave

Si është e organizuar redaksia juaj? A keni vështirësi në marrjen e informacionit zyrtar? A i respektojnë zyrtarët publikë gazetarët? Këto janë disa nga pyetjet që u dëgjuan gjatë ngjarjes…

Shiko me shume
Aktiviteti i Pajtimit dhe Transformimit të Konfliktit po kërkon një Ekspert për krijimin e dokumentacionit dhe përmbajtjeve krijuese audio / vizuale.

Objektivi kryesor i detyrës është të lehtësojë katër ngjarje të tregimit dhe të dokumentojë përmbajtjen prej tyre në format video dhe audio dhe të përgatisë 4 histori nga ajo përmbajtje…

Shiko me shume
Kampanja e inciatives Open në mediat sociale-Na ndiqni!

Gjate muave të fundit, NSI, së bashku me tetë OJQ të tjera që punojnë në komunitetet serbe në Kosovë, ka qenë pjesë e iniciativës së Hapur e filluar nga Fondacioni…

Shiko me shume