Thirrje për shprehje të interesit

Thirrje për shprehje të interesit për Shoqatat e Viktimave për pjesëmarrje në projektin “Fuqizimi i zërave gjithpërfshirës të viktimave, transformimi i narrativave” Qëllimi i kësaj thirrjeje është të kërkojë shprehje…

Shiko me shume
Afati i aplikimit është zgjatur: Aktiviteti i Pajtimit dhe Transformimit të Konfliktit po kërkon një Ekspert/e për zhvillimin e Dokumentit të Strategjisë ‘Think and Do Tank’

NSI dhe partnerët e saj në këtë aktivitet sipas hulumtimit dhe duke punuar në fushën e Pajtimit dhe Transformimit të Konfliktit kanë dëshmuar se ka një mungesë të ‘Think and…

Shiko me shume
Përfshirja e grave në tryezën negociuese: Gjashtë tryeza të rrumbullakëta të organizuara në të gjithë Kosovën

Si të përfshini më shumë gra në tryezën e negociatave? Kush mund të jenë këto gra? Sa kanë qenë deri më tani dhe cili ka qenë kontributi i tyre? Këto…

Shiko me shume
Këshilltarja për çështje gjinore në Zyrën e Bashkimit Evropian në Kosovë, Reyes Charle dha të enjten një trajnim mbi agjendën e grave të BE-së, paqen dhe sigurinë

Rreth 30 pjesëmarrës patën mundësinë të shikojnë prezantimin zyrtar në lidhje me Planin e Veprimit Gjinor të BE -së dhe të dëgjojnë hapat që BE po ndërmerr për të avancuar…

Shiko me shume
Publikimi i mediave në lidhje me incidentin më të ri të sigurisë që përfshin Dragica Gašić

Iniciativa e Re Sociale (NSI) tregon për rrezikun e mungesës së reagimeve dhe informacioneve që përpiqen të justifikojnë incidente të mundshme të motivuara etnikisht kundër të kthyerve në Kosovë. Sulmet…

Shiko me shume
Kolektivi i Kosovës-ÇFARË PO NDODH ME QASJEN E RE TË KURTIT PËR INTEGRIMIN E SERBËVE TË KOSOVËS

Më 15 maj 2021, Iniciativa e Re Sociale (NSI) dhe Peacebuilding Group organizuan një diskutim me aktivistë të OSHC-ve shqiptare dhe serbe, studiues, gazetarë dhe akademikë në Ferizaj / Uroševac.…

Shiko me shume
Aktiviteti i Pajtimit dhe Transformimit të Konfliktit po kërkon një Ekspert/e për zhvillimin e Dokumentit të Strategjisë ‘Think and Do Tank’

NSI dhe partnerët e saj në këtë aktivitet sipas hulumtimit dhe duke punuar në fushën e Pajtimit dhe Transformimit të Konfliktit kanë dëshmuar se ka një mungesë të ‘Think and…

Shiko me shume
Njerëzit që praktikojnë të njëjtin profesion – Gazetarët flasin për bashkëpunimin ndëretnik midis punëtorëve të medias

Profesioni duhet të jetë gjuha kryesore e gazetarëve - tha një nga pjesëmarrësit në Mbrëmjen tonë të Tregimeve, gazetarja Elfije Boletini. Në këtë ngjarje, gazetarët nga komunitetet serbe dhe shqiptare…

Shiko me shume
Nisja e projektit “Përfshirja e grave në tryezën negociuese në Kosovë”

Aktivitetet e projektit janë hartuar në një mënyrë për të parë nga afër Rezolutën 1325 të Këshillit të Sigurimit të KB dhe implementimit të saj në Kosovë, veçanërisht shtylla e…

Shiko me shume